Zalm Teryjaki
Bereidingstijd 10 minuten
Baktijd 20 minuten
Totale tijdsduur 30 minuten
Ingrediënten
- 4 zalmnoten
- 50 ml sojasaus
- 1 theelepel sesamolie
- 1 eetlepel rijstwijn azijn
- 1 eetlepel water
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 koffielepel maizena
- 1 bosje bosui
- sesam voor garnering
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Meng sojasaus, sesamolie, rijstwijn azijn, water, honing, knoflookpoeder, maizena goed door elkaar tot een gladde saus.
Leg de zalmmoten in een ovenschaal en giet hier de saus.
-
Leg de zalmmoten in een ovenschaal en giet hier de saus overheen.
-
Snij de bosui in plakjes en verdeel deze over de zalm.
-
Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
-
Haal na 10 minuten folie eraf en bak nog 10 minuten in de oven.
-
Garneer met sesam.
-
Eet smakelijk!