Havermout appel crunch uit de oven

Havermout appel crunch uit de oven

Bereidingstijd 10 minuten
Baktijd 40 minuten
Totale tijdsduur 50 minuten
Aantal personen 2

Ingrediënten

  • 2/3 grote appels
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 100 gram havermout
  • 30 gram roomboter
  • kaneel naar smaak

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  2. Was de appels en snijd deze in blokjes.

  3. Vet een ovenschaal in met een klein beetje roomboter.

  4. Leg de appelstukjes in de ovenschaal en strooi er een beetje kaneel en de amandelschaafsel overheen.

  5. Doe de havermout in een ruime kom en voeg daaraan de roomboter toe.

  6. Verkruimel met je vingers de roomboter door de havermout heen, zodat het goed vermengt wordt, het mag kruimelig blijven.

  7. Strooi de havermout op de appel en druk het een klein beetje aan.

  8. Bak de appel crunch in ca 40 á 45 minuten goud bruin.

  9. Lekker warm serveren of af laten koelen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Rating