Havermout appel crunch uit de oven
Bereidingstijd 10 minuten
Baktijd 40 minuten
Totale tijdsduur 50 minuten
Aantal personen 2
Ingrediënten
- 2/3 grote appels
- 2 eetlepels amandelschaafsel
- 100 gram havermout
- 30 gram roomboter
- kaneel naar smaak
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 175 graden.
-
Was de appels en snijd deze in blokjes.
-
Vet een ovenschaal in met een klein beetje roomboter.
-
Leg de appelstukjes in de ovenschaal en strooi er een beetje kaneel en de amandelschaafsel overheen.
-
Doe de havermout in een ruime kom en voeg daaraan de roomboter toe.
-
Verkruimel met je vingers de roomboter door de havermout heen, zodat het goed vermengt wordt, het mag kruimelig blijven.
-
Strooi de havermout op de appel en druk het een klein beetje aan.
-
Bak de appel crunch in ca 40 á 45 minuten goud bruin.
-
Lekker warm serveren of af laten koelen.