Granola

De lekkerste ‘Home Made’ Granola:

– 125 gram havervlokken
– 1 eetlepel kokosolie
– 3 eetlepels appelstroop, zonder suiker
– 50 gram pompoenpitten
– 100 gram walnoten | paranoten | hazelnoten | amandelen
– 2 eetlepels kaneel
– 50 gram rozijnen
– 3 eetlepels kokosrasp ( eventueel)

-Verwarm de oven voor op 170 graden.
– Bekleed de bakvorm met bakpapier.
– Doe de havervlokken samen met de appelstroop, kaneel en gesmolten kokosolie in een kom.

– Roer alles lekker door elkaar.
– Hak de noten grof en voeg deze samen met de pompoenpitten toe aan het mengsel en roer door.  – Verdeel dit alles over het bakpapier en schuif in de oven voor 10minuten. Roer de Granola na 10 minuten om, en daarna nog eens 10 minuten in de oven
-De Granola is klaar als deze lekker bruin is gekleurd en je keukentje heerlijk ruikt!
-Laat de Granola eerst helemaal afkoelen en voeg dan de rozijnen en de kokosrasp toe.

Zelf laat ik de Granola iets langer in de oven na garen, met de ovendeur
op een kier voor een meer crunshie effect.

Vergeet niet om dan de temperatuur uit te doen!
Zeker weten dat jullie hiervan gaan smullen.
Ik maak het met meerdere grote bakplaten tegelijk, want bij ons is deze Granola bijna dagelijks in gebruik.

Bon Apetit! Wanda