Havermout Broodjes

 

Havermout broodjes

Omdat brood helemaal niet zo goed voor je lijf en vooral je darmen is, proberen wij altijd zoveel mogelijk broodloos te lunchen.

Vaak resulteert dit dan in een lekkere gevulde omelet, een maaltijd soepje, fruitsalade of havermoutje, maar dit keer besloot ik eens iets anders uit te proberen.

Dat wij hier gek zijn op havermout weten jullie waarschijnlijk wel, je kunt daar ook zo eindeloos leuk mee variëren en het is ook nog eens super gezond voor je lijf.

Ik maak er granola mee, havermout pap, gebakken fruit met havermout, ontbijt smoothies, power bowls, appeltaart en noem maar op.

Havermout heeft van zichzelf heel mooie eigenschappen, het is goed voor je darmflora, helpt om je cholesterol te verlagen, geeft energie, zit boordevol eiwitten, helpt om je bloedsuikerspiegel te verlagen en noem maar op. Redenen te over dus om regelmatig iets met havermout te eten.

Vandaag bakte ik havermout broodjes. Heerlijk, snel klaar en zo lekker dat je er eindeloos mee kunt variëren en het er bij ons thuis voor zorgt dat de bakker niet rijk van ons word.

Bereidingstijd 10 minuten
Baktijd 25 minuten
Totale tijdsduur 35 minuten
Aantal personen 4

Ingrediënten

  • 100 gram havermeel
  • 100 gram griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • 1 snufje zout
  • kruiden naar smaak

Instructies

  1. Maal alle ingrediënten door elkaar, voeg voor een lekker hartig broodje wat Italiaanse kruiden / oregano toe en / of extra zout.

  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Het mooiste beslag krijg je met de staafmixer maar dat is natuurlijk geen must

  3. Schep met een lepel mooie platte rondjes op het bakpapier. Afhankelijk van hoe groot je je broodjes wilt kun je er 4 tot 6 broodjes mee maken. Meestal verdubbel ik het recept, maar goed, wij hebben dan ook een groot gezin en deze broodjes zijn niet alleen leuk om te zien, ze lijken op pita broodjes, maar ook nog eens super lekker!!

  4. Bak ze af in ongeveer 20 tot 25 minuutjes.

Belangrijke aanvulling

Wij beleggen ze graag met pesto en plakjes kaas, of geitenkaas met honing of paprika spread met creme fraiche.

Ik ben benieuwd wat jullie favoriete beleg wordt op deze heerlijke havermout broodjes.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Rating