Makreel salade

Bereidingstijd 15 minuten
Aantal personen 4

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 krop krulsla
  • 200 gram haricots verts
  • 25 kappertjes
  • 200 gram makreel filet
  • 15 groene olijven
  • 3 tomaten
  • 1 halve rode ui
  • citroensap naar smaak
  • snufje zout
  • snuf peper
  • olijfolie of knoflookolie

Instructies

  1. Snij de krulsla in fijne stukjes.

  2. Dop de haricots verts en halveer ze.

  3. Kook de eieren en de haricots verts in ±12 minuten gaar.

  4. Halveer ondertussen de olijven en snijd de tomaten in kleine blokjes. 

  5. Ook de ui mag in kleine stukjes gesneden worden.

  6. Brokkel de makreel in kleine stukjes.

  7. Laat de eieren schrikken met ijskoud water en pel ze.

Belangrijke aanvulling

Doe alle ingrediënten in een grote kom en hussel alles door elkaar. Met een scheutje olijfolie en citroensap, peper en zout breng je het geheel lekker op smaak.

Verdeel de eieren in partjes over de salade en smullen maar!

Lekker om te serveren met stokbroodjes met kruidenboter..