Zalm Teryjaki

Bereidingstijd 10 minuten
Baktijd 20 minuten
Totale tijdsduur 30 minuten

Ingrediƫnten

  • 4 zalmnoten
  • 50 ml sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel rijstwijn azijn
  • 1 eetlepel water
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 koffielepel maizena
  • 1 bosje bosui
  • sesam voor garnering

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Meng sojasaus, sesamolie, rijstwijn azijn, water, honing, knoflookpoeder, maizena goed door elkaar tot een gladde saus.

    Leg de zalmmoten in een ovenschaal en giet hier de saus. 

  3. Leg de zalmmoten in een ovenschaal en giet hier de saus overheen.

  4. Snij de bosui in plakjes en verdeel deze over de zalm.

  5. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.

  6. Haal na 10 minuten folie eraf en bak nog 10 minuten in de oven.

  7. Garneer met sesam.

  8. Eet smakelijk!