Oma’s heerlijke vegetarische balletjes

Deze balletjes zijn zo lekker en bijna niet van echt te onderscheiden. De vriendjes van onze zoon hebben we er lekker mee voor de gek gehouden….en ik kon gelijk weer aan de slag om nog een portie te maken.

Ik ben benieuwd wie jullie hiermee voor de gek gaan houden.

Bereidingstijd 10 minuten
Baktijd 5 minuten
Totale tijdsduur 15 minuten
Aantal personen 4

Ingrediënten

  • 6 stuks beschuiten
  • 1 Glas havermout
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 teentjes knoflook
  • gehaktkruiden naar smaak

Instructies

  1. Verkruimel de beschuiten in een kom.

  2. Voeg de havermout toe, de eieren en de gesnipperde ui, knoflook en gehakt kruiden.

  3. Verhit een ruime klont roomboter in de koekenpan en bak de balletjes rondom bruin.

  4. Giet daarna een half kopje water toe aan de balletjes en laat ze nog even lekker sudderen.

  5. Om een extra bite te geven aan de balletjes voeg ik ook nog wel eens een flinke theelepel mosterd en tomaten puree toe aan het beslag.