Kunstmatige zoetstoffen net zo dikmakend en veroorzaken diabetes en obesitas

– Aspartaam en andere suiker vervangers veranderen dezelfde processen in ons lichaam, die aanleiding geven tot diabetes en obesitas, precies hetzelfde zoals gewone suiker dat doet.
– De manier waarop kunstmatige zoetstoffen in het lichaam worden verwerkt is anders dan bij suiker, maar het negatieve resultaat is hetzelfde.
– Van kunstmatige zoetstoffen krijg je meer trek en wil je nog meer eten.

Als je kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam toevoegt aan je kopje koffie, thee, of afslank drankjes en/of producten met kunstmatige zoetstoffen gebruikt, dan doe je jezelf op langer termijn geen plezier.
Kunstmatige zoetstoffen vergroten juist de eetlust waardoor we nog meer willen eten.

Spierweefsel afbraak:
Onderzoek bevestigd dat dit niet het enige slechte nieuws is over deze suiker vervangers.
In een studie waarbij ratten kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam en acesulfaam-K kregen, die veel gebruikt worden in ‘zoetjes’ en frisdranken, werd duidelijk dat de manier waarop het lichaam de vetten en energie opneemt het spierweefsel afbreekt.
De calorie-arme, niet voedzame zoetstoffen, breken in het lichaam spierweefsel af om in de benodigde energie te voorzien.
Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat de ratten chronische gewrichts- en suikerproblemen ontwikkelden, met name diabetes en obesitas.
Het zijn dezelfde mechanieken die ook bij de mens wordt waargenomen wanneer er kunstmatige zoetstoffen worden gebruikt, maar meer onderzoek is gewenst.

 

Natuurlijke zoetstof:
Calorie-arme kunstmatige zoetstoffen zijn lichaamsvreemde chemicaliën waarvoor ons lichaam geen oplossing heeft.
Zelfs bij de producten die als ‘natuurlijk’ en ‘plantaardig’ worden geadverteerd, zoals Stevia, blijken deze lichaamsvreemd waar het lichaam niet veel mee kan.

Maar de ‘Internationale Zoetstof Associatie’[ISA] was snel met hun besluit dat dat niet het geval is bij menselijke consumptie. Hun conclusie was:
“We willen iedereen erop wijzen dat dit onderzoek niet aantoont dat calorie-arme kunstmatige zoetstoffen kan leiden tot obesitas en/of diabetes bij mensen.”
Aldus de Internationale Zoetstof Associatie.

Sommige onderzoeken zijn ook verwarrend en conflicterend. Sommige studies suggereren dat calorie-arme kunstmatige zoetstoffen mensen juist helpen tegen overgewicht. Een Frans onderzoek toonde daarentegen juist aan dat het gebruik van kunstmatige zoetstoffen een verhoogde kans geeft op diabetes type 2.

Belonen of uithongeren:
Kunstmatige zoetstoffen hebben niet alleen invloed op onze spijsvertering.
In een studie, bij vrouwen in Californië, werd duidelijk dat ondanks dat de suikervervanger ‘zoet’ smaakte, het brein niet beloont werd zoals suiker dat wel doet.

Andere studies met fruitvliegjes tonen aan dat het lichaam met het gebruik van kunstmatige zoetstoffen het signaal krijgt dat het uithongert. Dit leidt ertoe dat men geneigd is juist nog meer te gaan consumeren.
[dit gezegd hebbende; mensen zijn natuurlijk geen fruitvliegjes en meer onderzoek is wenselijk]

 Conclusie:
‘STOP MET KUNSTMATIGE ZOETSTOFFEN’
“Het is niet zo simpel als het klinkt en het is ook niet de sleutel waarmee de algemene gezondheid gelijk verbeterd en diabetes en obesitas gelijk is uitgebannen.”
“Het is net zoals met het geven van andere voedingsadviezen, maar wat de belangrijkste sleutel naar gezondheid is, het zal altijd een zoektocht blijven naarmate we meer kennis en inzicht krijgen.

Zorg vooral voor een natuurlijke en uitgebalanceerde voeding- en leefstijl dat is voor nu de belangrijkste sleutel naar gezondheid.”

Bronnen:
– Experimental Biology 2018
Increased awareness of the health consequences of eating too much sugar has fueled a dramatic uptick in the consumption of zero-calorie artificial sweeteners in recent decades. However, new research finds sugar replacements can also cause health changes that are linked with diabetes and obesity, suggesting that switching from regular to diet soda may be a case of ‘out of the frying pan, into the fire.’
– Vita Nova Medical Centre
Instituut ter bevordering van een natuurlijke, gezonde en happy lifestyle volgens de Orthomoleculaire klinische Psycho- Neuro- Immunologie.
Naast het delen van kennis, begeleiden en informeren we je over hoe je de zelfgenezende capaciteit van het lichaam op een zo natuurlijk mogelijke manier kunt stimuleren en bevorderen middels voeding, lifestyle en supplementen.